Οι μπαταρίες και τα άδεια ρεζερβουάρ ήταν οι κύριες αιτίες βλαβών στις οποίες έσπευσαν για οδική βοήθεια τα μέλη της λέσχης αυτοκινήτων ADAC της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ADAC, η μπαταρία παραμένει η νούμερο ένα αιτία βλαβών. Κάθε Τρίτη κλήση για οδική βοήθεια, τον περασμένο χρόνο, ακόμα και σε καινούρια οχήματα αφορούσε στην αποφορτσιμένη ή ελαττωματική μπαταρία. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έφταιγε η ίδια η μπαταρία, αλλά η έλλειψη σωστής και υπεύθυνης διαχείρισης της ενέργειας στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Τα σύγχρονα οχήματα φορτώνονται όλο και με περισσότερα όργανα τα οποία καταναλώνουν ρεύμα και αδειάζουν τη μπαταρία ακόμα και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακινησία. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν, υπολογιστές ταξιδίου, ηλεκτρονικές μονάδες, immobilizer, κεντρικό κλείδωμα, συναγερμό κ.ά., για τα οποία οι κατασκευαστές δεν έχουν ακόμα τη σωστή αντιμετώπιση. Το μέλλον ανήκει μάλλον στις μπαταρίες λιθίου οι οποίες όμως προς το παρόν έχουν την τετραπλάσια αξία από τις κοινές μπαταρίες. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τις επώνυμες μπαταρίες. "Τις φθηνές και none name μπαταρίες μπορείτε να τις ξεχάσετε» είπε επι λέξη ο εμπειρογνώμονας της ADAC κ Schmaler.
Τα αποτελέσματα της πιο πάνω στατιστικής αφορούσαν μια δειγματοληψία 500.000 κλήσεων για οδική βοήθεια σε αυτοκίνητα όχι παλαιότερα των 6 ετών.