Απλές συμβουλές για μπαταρία χωρίς προβλήματα:
1. Ελέγχουμε την τάση στους πόλους της μπαταρίας και φροντίζουμε να μην πέσει ποτέ κάτω από 12,5 Volt. Κάτω από αυτή την τάση, η μπαταρία καταστρέφεται.
2. Για οποιοδήποτε λόγο επισκεφτούμε συνεργείο, ζητάμε από τον τεχνικό να φορτίσει και την μπαταρία. 
3. Ελέγχουμε τους πόλους της μπαταρίας. Αν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άλατα, είναι ένδειξη ότι η μπαταρία δεν φορτίζεται αρκετά και πρέπει να τη φορτίσουμε με εξωτερικό φορτιστή.
4. Καλά φορτισμένη μπαταρία αντέχει πολλαπλάσιο χρόνο.

5. Αν μείνει το αυτοκίνητό μας για μεγάλο διάστημα ακινητοποιημένο, συνδέουμε στη μπαταρία έναν μικρό και φθηνό φορτιστή. Διαφορετικά, μετά από λίγους μήνες, η μπαταρία θα είναι για απόσυρση.
6. Τον Χειμώνα και ειδικά όταν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για κοντινές διαδρομές, δεν προλαβαίνει το δυναμό να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία, γι’ αυτό πρέπει να ελέγχουμε τακτικά την τάση. Όπως είπαμε και παραπάνω, μπαταρίες που μένουν για μεγάλο διάστημα με τάση <12V, αυτοκαταστρέφονται (θειίκωση πλακών).
6. Για τη φόρτιση μπαταριών ασβεστίου/ασβεστίου, χρησιμοποιούμε ειδικό φορτιστή. Οι φορτιστές μπαταριών μολύβδου έχουν χαμηλότερη τάση από αυτή που απαιτείται.

Προσοχή: Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, παράγεται πολύ εκρηκτικό αέριο! Φωτιά, σπίθες, ανοιχτό φως και το κάπνισμα απαγορεύονται κοντα στο χώρο φόρτισης.